czwartek, 28 czerwca 2012

HERBATY ZIELONE NATURALNE OOLONG DUNG TI

Dung Ti (Doong Ding Oolong, Tung Ding) - wyśmienitej klasy, tajwański lekko fermentowany oolong. Jeden z najlepszych oolongów produkowanych na Tajwanie. Liście zbierane są każdej wiosny na górskich zboczach. Lekka fermentacja oolonga Dung Ti sprawia, że nazywany jest on zielonym oolongiem. Liście zwijane są w nieregularne kulki.Bogaty napar jest wyraźnie kwiatowy i słodki, można zaparzać tą herbatę przynajmniej trzykrotnie.Aby przekonać się jak smakują wspaniałe Oolongi, rekomendujemy zaczęcie przygody z tymi herbatami od właśnie tej herbaty.
Sposób przygotowania: 1 łyżeczka na około 0,2 l, parzenie w temperaturze około 80 stopni przez 2-3 minuty. Przy kolejnych naparach można wydłużać czas parzenia za każdym razem o około 1 -1,5 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty